آمریکا روز سهشنبه برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته یک زیردریایی مسلح به سلاح هستهای را به کره جنوبی برد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، واشنگتن و سئول به کره شمالی هشدار دادند که اگر از تسلیحات هستهای خود استفاده جنگی کند به حکومت این رژیم پایان خواهند داد.
روسایجمهوری آمریکا و کره جنوبی در ماه آوریل توافق کرده بودند که زیردریاییهای آمریکایی که قابلیت شلیک موشکهای بالیستیک هستهای دارند، مرتبا به کره جنوبی سفر کنند. این در پاسخ به تقویت توان هستهای کره شمالی و تهدیدهای آن در این زمینه است. سئول و واشنگتن در ضمن توافق کردند که «گروه مشاوره هستهای» را با حضور هر دو کشور برپا کنند و رزمایشهای نظامی خود را گسترش دهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته وزارت دفاع کره جنوبی، زیردریایی «کنتاکی» آمریکا بعدازظهر سهشنبه به بندر بوسان رسید. این وزراتخانه افزود که این اولین سفر یک زیردریایی دارای قابلیت هستهای آمریکا به کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ تاکنون است.
این زیردریایی یکی از ۱۸ زیردریایی طبقهبندی «اوهایو» محسوب میشود که بیشترشان موشکهای بالیستیک هستهای دارند. این زیردریاییها پس از «طوفان» و «بوری» روسیه، سومین زیردریاییهای بزرگ جهان محسوب میشوند. کنتاکی در سال ۱۹۹۱ آغاز به کار کرد و ۱۷۰ متر طول دارد.
لی جونگ سوپ، وزیر دفاع، حضور زیردریایی آمریکا را نشانی از قاطعیت واشنگتن در عمل به تعهد «بازدارندگی گسترده» دانست. وزارت دفاع در بیانیه خود تاکید کرد که آمریکا وعده داده در حفاظت از متحدان خود از ظرفیتهای کامل نظامی از جمله تسلیحات هستهای استفاده کند.
در اوج سالهای جنگ سرد در اواخر دهه ۱۹۷۰، زیردریاییهای هستهای آمریکا حضوری مکرر در کره جنوبی داشتند و بعضی مواقع دو یا سه بار در ماه به سواحل این کشور میآمدند. کره شمالی در آن سالها البته هنوز دهها سال با داشتن سلاحهای هستهای فاصله داشت. آمریکا در آن سالها در ضمن صدها کلاهک هستهای در خاک کره جنوبی داشت. اما در سال ۱۹۹۱ بود که آمریکا تمامی تسلیحات هستهای خود را از شبهجزیره کره خارج کرد.
کره شمالی از اوایل سال گذشته تاکنون حدود ۱۰۰ آزمایش موشکی انجام داده و تهدید به استفاده از سلاحهای هستهای کرده است. پیونگ یانگ هفته گذشته یک موشک بالیستیک قارهپیما را برای دومین بار آزمایش کرد که قدرتمندتر و متحرکتر از نمونههای پیشین است و هدف آن حمله به خاک آمریکا است. کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در پی رصد این آزمایش وعده داد که ظرفیتهای نبرد هستهای کشورش را تقویت کند.
مقامهای واشنگتن و سئول در روز سهشنبه اولین جلسه «گروه مشورتی هستهای» را نیز در سئول برگزار کردند تا در مورد شیوههای تقویت بازدارندگی در مقابل تهدیدهای هستهای کره شمالی گفتوگو کنند. دو کشور پس از پایان این جلسه در بیانیهای مشترک اعلام کردند: «هرگونه حمله هستهای از طرف کره شمالی علیه آمریکا یا متحدان آن غیرقابل قبول است و به پایان آن رژیم منجر خواهد شد.»